1. Home
  2. Actualitate

Misterul atacurilor acustice din Cuba asupra unor diplomați americani. Jurnaliștii Associated Press au obținut înregistrări

Pentru prima oară putem să ne dăm seama ce-au auzit sau, mai bine zis, cum au fost atacaţi unii diplomaţi americani din Cuba. Jurnaliştii de la Associated Press au obţinut înregistrări ale unei agresiuni desprinse parcă dintr-un film al Războiului Rece.

Cauzele exacte nu se ştiu încă, nici măcar cine a fost în spatele atacului, dar relaţiile dintre cele două ţări s-au răcit semnificativ. Sunetul obţinut de Associated Press combină mai multe frecvenţe înalte.

Înregistrările variază, dar sunetul nu este unul continuu – nici duratele, nici pauzele nu sunt egale. Teorii sunt multe: spre exemplu, antene parabolice sau dispozitive care să emită aceste sunete la distanţă – pentru că în interiorul reşedinţelor şi obiectivelor americane din Havana nu s-a găsit nimic.

La sfârşitul anului trecut, mai mulţi angajaţi ai reprezentanţelor diplomatice americane s-au plâns de probleme de sănătate.

Adaugă un comentariu

  • (nu va fi publicată)