1. Home
  2. Actualitate

​Utile: Cariile dentare la copii: ce recomandă dentistul; Simptomele pe care multe femei le ignoră. Pot anunța unul dintre cele mai periculoase tipuri de cancer

Cariile dentare la copii: ce recomandă dentistul. Cariile dentare reprezintă o problemă care apare nu doar la adulţi, ci chiar şi la copii, atunci când bacteriile din gură încep să atace smalţul dinţilor primari.

În general, cariile apar atunci când alimentele care conţin carbohidraţi (zaharuri şi amidon) sunt lăsate în contact cu dinţii perioade mai lungi de timp. Astfel de alimente includ lapte, băuturi carbogazoase, bomboane, prăjituri, sucuri de fructe, cereale şi pâine.

Combinaţia de bacterii, resturi de alimente, acizi şi salivă formează o substanţă numită placă dentară, care atacă smalţul dinţilor, provocând carii, scrie csid.roSimptomele pe care multe femei le ignoră. Pot anunța unul dintre cele mai periculoase tipuri de cancer.

România ocupă prima poziție în rândul țărilor europene la incidența cancerului de col uterin, situație similară cu cea a țărilor subdezvoltate din Africa, Asia și America de Sud.

Adaugă un comentariu

  • (nu va fi publicată)