1. Home
  2. Economie

Aproximativ 85% dintre cetăţenii UE pierd anual peste 5 miliarde de euro pentru că nu cer despăgubiri pentru zboruri întârziate sau anulate

Aproximativ 85% dintre cetăţenii Uniunii Europeane (UE) nu îşi cunosc drepturile ca pasageri ai liniilor aeriene şi pierd peste 5 miliarde de euro în fiecare an pentru că nu cer despăbugiri pentru zborurile întârziate, anulate sau suprarezervate, potrivit unui studiu efectuat de AirHelp, lider mondial în obţinerea de compensaţii pentru pasagerii companiilor aeriene, potrivit News.ro. Totodată, potrivit acestui studiu, 53% dintre pasagerii care au probleme cu zborurile lor consideră că au dreptul să primească o compensaţie de până la 600 euro, iar 44% dintre pasagerii afectaţi de zborurile întârziate sau anulate nu depun o plângere, scrie News.ro.

În acelaşi timp, 66% dintre pasagerii afectaţi de întârzierea, anulare sau suprarezervarea unui zbor susţin că transportatorii aerieni nu îi informează despre drepturile lor. “Legislaţia UE 261 care protejează drepturile călătorilor este foarte valoroasă.

Adaugă un comentariu

  • (nu va fi publicată)