Arestat în Pakistan, după ce s-a filmat lovind Biblia cu un pantof. Cazul bărbatului acuzat de blasfemie

· editat de E. Popescu

Poliţia din Pakistan a arestat un bărbat musulman sub acuzaţia de blasfemie după ce un videoclip în care acesta apare lovind Biblia cu un pantof a devenit viral în mediile de socializare, transmite luni DPA.

Bărbatul în jur de 50 de ani a fost arestat în oraşul Rawalpindi, din apropierea capitalei Islamabad, la sfârşitul săptămânii trecute şi a rămas în arest şi după ce a apărut în faţa unei instanţe, conform unui ofiţer de poliţie care s eocupă de caz.

Arestat pentru blasfemie

Arestările pentru insulte la adresa islamului sau a profetului Mahomed sunt obişnuite în această republică islamică, însă se întâmplă foarte rar ca legile împotriva blasfemiei să fie invocate pentru a apăra o altă religie. „Aş spune că este ceva foarte rar, dacă nu chiar fără precedent”, a comentat Sabookh Syed, un cercetător din Islamabad, citat de DPA.

Bărbatul acuzat de blasfemie a fost creştin dar s-a convertit la islam în urmă cu doi ani şi nu pare să sufere de probleme psihice, conform poliţiştilor care investighează cazul.

Această arestare se produce la câteva săptămâni după ce o grupare islamică a incendiat biserici şi locuinţe într-un cartier creştin din centrul Islamabadului, relatează Agerpres.

Legea pakistaneză împotriva blasfemiei, ce a fost introdusă de preşedintele Ziaul Haq, militar de carieră, în anii 1980, prevede în cele mai grave cazuri chiar şi condamnarea la moarte pentru insultarea islamului sau a profetului Mohamed.

Distribuie articolul:

Urmărește-ne și pe Facebook ca să fii la curent cu știrile cu adevărat importante, actualizate non-stop.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.