1. Home
  2. Economie

Avertisment grav: Toată producția de medicamente va fi blocată în România și pacienții cu boli grave vor avea de suferit

„Avem o problemă foarte mare care a apărut de câteva zile la Agenția Națională a Medicamentului. Au loc restructurări, se pare că vor fi dați afară 200 de oameni, în contextul în care, în urmă cu o lună, doamna ministru Sorina Pintea declara că se dorește angajarea mai multor oameni la Agenția Medicamentului, astfel încât să fie mai mulți oameni la studii clinice, la evaluarea tehnologiilor medicale.

De două zile se întâmplă exact opusul acestui lucru. Nu mai avem oameni la Inspecția farmaceutică, practic va fi blocată toată producția de medicamente în România, nu mai avem oameni la evaluarea tehnologiilor medicale – a plecat șeful departamentului, au mai rămas două persoane acolo – asta înseamnă că nu vom mai primi nici medicamente noi inovatoare, nu vor fi autorizate în următoarea perioadă”, a declarat Rozalina Lepădatu – președinte Asociația pacienților cu afecțiuni autoimune.

Adaugă un comentariu

  • (nu va fi publicată)