Bulgaria se așteaptă la o inflație anuală de aproximativ 8%

· editat de C. Dornean

O inflație medie anuală de aproximativ 8% este estimată până la sfârșitul anului în Bulgaria și în scădere în anul următor, a declarat ministrul Economiei și Industriei Bogdan Bogdanov.

„Până la sfârșitul anului, să ajungem la o bază anuală medie de aproximativ 8% și să continue să scadă anul viitor. Inflația este de o singură cifră în acest moment – este ceva foarte important. Sperăm că va continua să scadă. Bineînțeles, este foarte important să nu existe factori care să umfle artificial inflația. Unul dintre acestea în momentul de față este interzicerea importurilor din Ucraina, care de fapt, până la urmă, provoacă exact un astfel de efect”, a spus el, potrivit Novinite,

Bogdanov estimează menținerea prețurilor la combustibili în țară, menționând că Bulgaria nu este o piață izolată, dar are în prezent unul dintre cele mai mici prețuri din UE.

El a subliniat importanța ca Lukoil să plătească taxe în Bulgaria.

„Impozitele care sunt datorate, atât impozitul pe profit, cât și impozitul pe profit în exces, ar trebui plătite în termeni specifici, astfel încât aceste impozite, aceste resurse, să poată fi redirecționate pentru a ajuta consumatorii și pentru a susține economia bulgară”, a adăugat el.

Distribuie articolul:

Urmărește-ne și pe Facebook ca să fii la curent cu știrile cu adevărat importante, actualizate non-stop.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.