1. Home
  2. Actualitate

Business report: Țara în care s-au mutat mii de români ca să își deschidă afaceri, pentru că nu există birocrație; România îmbătrânită: în zece ani intrăm în criza pensionarilor; Avem circa 400.000 de someri si deficit imens de angajati

Țara în care s-au mutat mii de români ca să își deschidă afaceri, pentru că nu există birocrație. Încurajaţi de un mediu de afaceri stabil şi fără birocrație, mulți români şi-au deschis afaceri în Slovacia.

Oficial, locuiesc aici peste 8.000 de conaționali, care lucrează în special în construcții și IT, ori și-au deschis restaurante, firme de transport sau afaceri imobiliare. Au găsit în reprezentanții statului parteneri de încredere, care nu le pun bețe în roate, ci dimpotrivă, îi ajută! Cu un cost relativ mic al forţei de muncă şi o aşezare geografică favorabilă, în inima Europei Centrale, Slovacia a înregistrat, în ultimii ani, una dintre cele mai puternice creşteri economice dintre statele Uniunii Europene.

Sute de companii străine şi-au deschis filiale în capitala Bratislava, atrase în principal de domeniul auto, scrie Știrile Pro Tv.ro. Volumul spațiilor industriale și logistice – aproape de anii record.

Adaugă un comentariu

  • (nu va fi publicată)