1. Home
  2. Actualitate

Căpșuni coapte în miezul iernii și trandafiri înfloriți. Agricultorii speră să nu vină înghețul, care le-ar distruge culturile de cereale

Agricultorii s-au bucurat până acum de temperaturile mari și de iarna blândă, iar cei care au mizat pe culturile de cereale speră să nu vină înghețul, care le-ar putea distruge tot. Însă până atunci, unii profită în miezul iernii de gustul căpșunilor coapte sau de parfumul trandafirilor înfloriți în toiul iernii.

Simona Marcu din Galați a avut parte de o surpriză de proporții când a găsit dimineața în grădina casei căpșuni pe jumătate coapte, dar și gălbenele și trandafiri înfloriți. De altfel, toată grădina este în plină vegetație și multe flori care ar fi trebuit să apară abia la vară au deja boboci.

Specialiștii nu credeau că vor vedea fructe și flori în ianuarie. Iarna neobișnuit de caldă i-a ajutat până acum și pe fermieri.

Ploile abundente au compensat efectele secetei din perioada însămânțării, iar temperaturile ridicate au grăbit dezvoltarea plantelor.

Adaugă un comentariu

  • (nu va fi publicată)