Ce conține, în realitate, șaorma. Un criminalist a dat verdictul după analize ADN

· editat de A. Cernea

Șaorma este foarte apreciată, iar cozile de la asemenea localuri stau mărturie în acest sens. Este un aliment fastfood foarte apreciatat, nu numai la noi, ci și în Marea Britanie, unde jurnaliștii au făcut chiar și o „cercetare” de piață.

Jimmy Doherty a cumpărat kebab-uri de la nouă localuri diferite și le-a livrat criminalistului Paul Hancock pentru a afla „ce este cu adevărat într-un doner kebab” – dar numai unul a trecut testul, relatează jurnaliștii de la publicația Daily Star.

Șaorma – cum e cunoscută în România, sau doner kebab este o comandă obișnuită pentru britanicii care își fac poftă de mâncare prin PUB-uri, apoi se „alimentează” de la șaormerie. Însă nu mult lume știe ce mănâncă, cu adevărat, în șaorma.

Cei mai mulți se așteaptă ca un doner kebab să conțină doar carne de miel, dar testele ADN au dovedit contrariul.

Într-un episod al emisiunii Food Unwrapped, Jimmy Doherty a cumpărat kebab-uri de la nouă localuri diferite și le-a predat criminalistului Paul Hancock pentru a afla „ce conține cu adevărat un kebab”.

Testele au urmărit să descopere cât de multe kebab-uri conțin și alte tipuri de carne, inclusiv carne de vită, de pui și de porc – existau suspiciuni și că ar avea carne de cal, măgar și capră.

Când au venit rezultatele, Jimmy a fost șocat să afle că doar una dintre cele nouă șaorme avea carne de miel 100%: „Cele mai multe dintre ele conțin pui. Avem și câteva care conțin carne de vită. Din fericire, nu am găsit deloc carne capră, măgar și ori cal în niciunul dintre produse.”

Jimmy a emis o teorie cu privire la faptul că dacă ar fi avut un eșantion mai mare ar fi înregistrat rate mai mari de eșec la teste. „Dacă v-aș fi dat 900 de kebaburi, cine știe ce fel de rezultate am fi găsit?”.

„M-aș aștepta să văd probabil în jur de o rată de eșec de 60%. Asta ar fi probabil tipic” a răspuns expertul criminalist.

După ce a aflat că „ne înfruptăm din carne pe care poate nu am vrea să o mâncăm”, Jim a făcut o vizită la standardele comerciale ale Consiliului local West Sussex pentru a afla care sunt regulile în acest domeniu.

Peter Aston a explicat că, potrivit ghidului Agenției pentru Standardele Alimentare, orice carne de șaorma ar trebui să fie „în întregime de miel”. Cu toate acestea, interpretarea poate varia.

Articol recomandat de sport.ro

NEWS ALERT | Decizie radicală luată de Simona Halep! Pe cine a acționat în judecată în cazul de dopaj

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Distribuie articolul:

Urmărește-ne și pe Facebook ca să fii la curent cu știrile cu adevărat importante, actualizate non-stop.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.