1. Home
  2. Internațional

Consilier al şefului forţelor ucrainene: Armata rusă ar trebui să fie desemnată organizaţie teroristă. A ucis mai mulţi civili decât toate organizaţiile la un loc

“Sunt de acord sută la sută că Rusia ar trebui să fie calificată ca stat care susţin terorismul, alături de Cuba (2021), Coreea de Nord (2017), Iran (1984) şi Siria (1979). În acelaşi timp, întreaga armată rusă aar trebui să fie desemnată ca organizaţie teroristă”, a afirmat Rice.

El a precizat că organizaţii ca ISIS, Al Qaeda, HAMAS, Hezbollah, FARC, ISIS, Boko Haram şi altele nu au ucis atât de mulţi civili ca armata rusă în ultimele două decenii în Cecenia, Siria, Georgiaa, Donbaas, Crimeea şi în timpul invaziei din acest an din Ucraina. “Armata rusă a ucis probabil mai mulţi civili decât toate acele organizaţii teroriste la un loc, drept urmare evident că ar trebui să aibă aceeaşi etichetă.

Leadershipul lui Putin şi leadershipul generalilor săi au fost oribile, întreaga lume este dezgustată de acţiunile lui Putin, de acţiunile şi strategiile generalilor săi şi de comportamentul soldaţilor ruşi”, a declarat Rice.

Adaugă un comentariu

  • (nu va fi publicată)