1. Home
  2. Internațional

Cum au escaldat evenimentele care au dus la decapitarea profesorului de istorie în apropierea unei şcoli din Paris. Ucigaşul a cerut elevilor să-l identifice

Samuel Paty, un profesor de 47 de ani descris ca un profesionist apropiat de elevii săi, a fost ucis vineri de un bărbat de 18 ani de origine cecenă. Atacatorul a fost împuşcat mortal de poliţie la scurt timp după crimă.

Procurorii au declarat că tânărul a vrut să-l pedepsească pentru că a arătat elevilor caricaturile profetului Mahomed publicate de revista satirică franceză Charlie Hebdo.  De asemenea, aceştia au anunţat că printre suspecţii reţinuţi sâmbătă sunt doi bărbaţi care au declanşat o adevărată campanie împotriva profesorului pe reţelele sociale: tatăl unuia din elevi şi un bărbat aflat în vizorul serviciilor de informaţii.  „Nu-mi pot închipui cum de s-a ajuns până aici. Asta pune problema rolului reţelelor sociale”, a spus Cécile Ribet Retel, membră a asociaţiei părinţilor la şcoala din Conflans-Sainte-Honorine (regiunea Île-de-France), unde a avut loc crima.

Adaugă un comentariu

  • (nu va fi publicată)