1. Home
  2. Politică

Cum se calculează indicele de transmitere al noului coronavirus. Nelu Tătaru a făcut lumină. “Focarele carantinate nu sunt luate în calcul!”

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a explicat cum se calculează indicele de transmitere al noului coronavirus. Acesta diferă de la o zi la alta, iar focarele carantinate nu sunt luate în seamă.

Nelu Tătaru a făcut încă o dată apel la populație, căreia i-a transmis că doar restricțiile impuse ne pot ajuta să câștigăm lupta cu COVID-19. „S-a decis ca focarele carantinate să fie scoase din calcul şi să se vadă realmente adevărul despre transmiterea virusului in comunitate.

Să vedem care este adevaratul pericol când ieşim în stradă şi acela să dea indicele. Acel indice să implice şi restricţiile.

Vom face totul transparent, dar lumea să înţeleagă că doar acele restricţii ne vor salva. Azi (n.r. sâmbătă) avem mai putine cazuri in Bucureşti.

Am avut si 777 de cazuri, azi suntem putin peste 400. Se ia în calcul numărul de cazuri noi din ultimele 14 zile, ultima din cele 14 e ziua de azi.

Adaugă un comentariu

  • (nu va fi publicată)