Despre Newslist.ro

Ce este Newslist.ro?

Newslist.ro este un serviciu software independent, ce prezintă  în timp real informații extrase din articole de presă preluate din agenții media, televiziuni, posturi de radio și publicații online din România. Scopul nostru este ca utilizatorul Newslist.ro să își formeze cât mai rapid și ușor o imagine clară asupra celor mai importante evenimente și tendințe despre care relatează mass-media din România. Promovăm pe prima pagină cele mai recente știri grupate în cinci categorii: Actualitate, Economie, Politică, Internațional și Sport.

Pentru a oferi un serviciu de calitate și pentru a separa materialele cu adevărat informative de conținutul irelevant, toate articolele preluate de Newslist.ro sunt trecute printr-o serie de filtre particularizate, menite să reducă la minimum conținutul redundant și să elimine așa-numitele „junk news”. Ne străduim să promovăm doar materiale jurnalistice de calitate, cu valoare adăugată, din toate sursele disponibile. Pentru a reflecta cât mai fidel toate perspectivele și abordările din mass-media, nu aplicăm niciun fel de filtru pe criterii politice sau ideologice.

Excludem de la afișare următoarele categorii de articole:

  • advertoriale și articole marcate explicit ca texte publicitare (P);
  • știri despre evenimente mondene și „senzaționaliste”;
  • materiale de propagandă politică sau religioasă.

De ce este unic Newslist.ro?

Newslist.ro este proiectat să detecteze automat subiectele știrilor, să grupeze articolele în funcție de similitudine și relevanță și să genereze „breaking news” – știri de ultimă oră – atunci când mai multe canale de presă acoperă simultan același subiect. Când detectăm că mai multe publicații dezvoltă în același timp o temă, prezentăm articolele în grupaje, cu linkuri active către toate sursele, astfel încât să le puteți selecta cu ușurință pe cele pe care le considerați cele mai relevante.

Acordăm o atenție deosebită informației de ultimă oră și actualizăm știrile cu o frecvență de 60 – 180 de secunde. Puteți explora articolele pe Newslist.ro într-o listă „infinită”, care se defășoară cu fiecare scroll al mouse-ului.

De asemenea, am proiectat un sistem unic de revista presei, în care prezentăm știrile în funcție de numărul de mențiuni în mass-media. Cu cât un subiect apare în mai multe publicații, cu atât este mai relevant. Trimitem pe email, în fiecare dimineață, o sinteză a știrilor despre evenimentele care au ținut prima pagină a ziarelor din România în ultimele 24 de ore. Abonamentul la revista presei este gratuit și poate fi activat aici.

Vom continua să îmbunătățim în permanență serviciul Newslist.ro, prin adăugarea de surse noi și prin dezvoltarea tehnologiei care stă în spatele acestui proiect.