Dezastru într-un spital de copii din Botoșani. Gândacii mișună prin paturile în care stau mame cu copii

· editat de V. Papu

Dezastru într-un spital de copii din județul Botoșani. Gândacii mișună prin paturile în care stau mame cu copii, iar de apa calda nici nu poate fi vorba la Spitalul Municpal Dorohoi.

Imagini revoltătoare din secția de pediatrie a Spitalul Municpal Dorohoi. O femeie s-a plâns pe rețelele de socializare de condițiile insalube din spital, dar și de comportamentul inadecvat al cadrelor medicale.

Femeia a arătat că în salonul în care se afla internată împreună cu copilul său mișunau gândacii pe pereții scorojiți.

„Priviți Spitalul Dorohoi ce frumos are tot felul de gândaci pe aici în spital mizerie cât de mult se poate condiții nu sunt, apă caldă nici nu se pune vorba”, spune femeia în postare.

De asemenea, aceasta s-a declarat nemulțumită comportamentul inadecvat al cadrelor medicale.

„Tu le zici de copil că are febra 39,5 și ea zice nu vezi că am treaba, așteaptă, am treabă. Am așteptat cu copilul arzând la ea doar să mă bage în seamă și, surpriză, niște algin pentru o febră  mare”, a mai spus botoșăneanca.

Reprezentanţii unităţii medicale nu o contrazic pe femeie și spun că gândacii apar din cauza clădirii foarte vechi, însă nu pot să închidă secția pentru că este singura din zonă.

„Noi nu putem nega acele imagini şi nici nu putem fi ipocriţi să prezentăm tot felul de scuze. Din păcate, situaţia este de aşa natură în momentul de faţă. Pavilionul este dat în funcţiune din 1985. Are 37 de ani. S-au făcut reparaţii în cursul anilor, dar tâmplăria este veche şi apar şi gândaci. Noi am făcut dezinsecţie şi vineri şi luni. Facem de câte ori este nevoie, dar din păcate la ora actuală nu putem face mai mult. Toată clădirea este prinsă într-un proiect de reabilitare totală, iar în toamna lui 2023 vom avea clădirea renovată. Până atunci ne descurcăm cum putem. Să închidem secţia de pediatrie nu putem. Ar însemna să trimitem totul la Botoşani, într-o perioadă cu adresabilitate crescută. Facem eforturi şi facem tot posibilul să tratăm pacienţii cât mai bine”, a spus medicul primar Valerian Andrieş, managerul Spitalului Municipal Dorohoi.

Legat de reclamaţia femeii privind comportamentul unei asistente, managerul spitalului a spus că a solicitat note explicative de la tot personalul.

„Copilul a fost tratat cum trebuie şi cu tot ce trebuie. Drept dovadă, a şi fost externat, cu starea ameliorată. În acel moment era un caz foarte grav în secţie şi atenţia personalului era îndreptată spre acel copil. Iar copilul doamnei nu avea în niciun caz febra atât de mare cum a afirmat dumneaei. Avem însă o anchetă internă şi vom lămuri toate aspectele”, a mai spus Valerian Andrieş.

Distribuie articolul:

Urmărește-ne și pe Facebook ca să fii la curent cu știrile cu adevărat importante, actualizate non-stop.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.