1. Home
  2. Sport

Drama lui Eddie Lee Howard, eliberat după ce a petrecut 26 de ani în sectorul condamnaților la moarte, fără să fie vinovat. Cum a ajuns după gratii

Eddie Lee Howard, un bărbat de culoare din SUA, a fost condamnat la moarte, fără să fie vinovat, în 1994. Nu s-a împăcat, sub nicio formă cu sentința, iar după ani la rând de lupte în instanță a fost eliberat.

Potrivit organizației Innocence Project, cea care îl reprezintă pe Eddie Lee Howard, bărbatul a fost condamnat la moarte în urmă cu 27 de ani, fiind acuzat, pe nedrept, că a ucis-o și violat-o pe Georgia Kemp, o femeie albă din Columbus, Mississippi, în vârstă de 84 de ani. La momentul respectiv, un medic a comparat semnele mușcăturilor de pe corpul Georgiei Kemp cu dinții lui Eddie Lee Howard, iar bărbatul de culoare a fost asociat cu crima.

Însă, anul trecut, în august, Curtea Supremă din Mississippi a ajuns la concluzia că respectiva comparație nu era suficientă pentru a-l lega de omor pe Eddie Lee Howard, precizând că “un autor nu poate fi identificat în mod corect prin comparație cu urma mușcăturii”.

Adaugă un comentariu

  • (nu va fi publicată)