1. Home
  2. Economie

Exercițiu de PR. Autoritățile salută decizia BSOG de investiție în Marea Neagră și promit stabilitate și predictibilitate, după ce compania a anunțat că le-ar putea da în judecată

Guvernul, ministrul Energiei, Anton Anton, și președintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), Dumitru Chiriță, au salutat decizia Black Sea Oil&Gas de a adopta decizia finală de investiție în Marea Neagră și au promis “predictibilitate și stabilitate”, făcându-se că nu-nțeleg mesajul companiei, care a cerut practic eliminarea majorărilor de fiscalitate, restricțiilor de tranzacționare și altor reglementări impuse prin legea offshore, OUG 114 și prin legislația secundară ANRE. În caz contrar, CEO-ul BSOG, Marc Beacom, a declarat, pentru Profit.ro, că nu exclude posibilitatea unei acțiuni judiciare împotriva statului român.

Paradoxal și oarecum ironic, oficialitățile române “promit” companiei controlate de gigantul de asset management Carlyle Group LP că vor păstra în vigoare tocmai legislația de care compania americană este nemulțumită.

Adaugă un comentariu

  • (nu va fi publicată)