Foerch România estimează afaceri de peste 13 milioane de euro pentru 2023. Compania a investiti 3,8 milioane de euro într-un sediu nou

· editat de Redacția

Foerch România, una dintre companiile de top de vânzări de articole consumabile, de montaj şi de ancorare pentru construcții, ateliere şi industrie, parte a concern-ului german Foerch, estimează că în 2023 va realiza o cifră de afaceri de peste 13 milioane de euro, în creștere cu 10% față de 2022.

În ultimul deceniu și jumătate, Foerch România și-a extins constant echipa, de la 74 de angajați (2008), la 162 (prezent) și anunță că este în căutarea de noi membri pentru a susține dezvoltarea. În ceea ce privește portofoliul de produse, compania a pornit cu 30.000 de articole și a ajuns, astăzi, la peste 150.000.

Sortimentul actual cuprinde materiale consumabile, scule, produse chimice pentru atelier, dotare pentru ateliere, scule diamantate, produse chimice pentru construcţii, elemente de ancorare, izolaţii pentru ţevi, elemente de ventilaţie pentru acoperişuri şi multe altele.

„Suntem într-un moment de triplă sărbătoare, în care aniversăm 60 de ani de la înființarea grupului, 15 ani de la debutul activității în România și mutarea în casă nouă, după o investiție de peste 3,8 milioane de euro.

M-am alăturat echipei Foerch la jumătatea anului 2010, iar la finalul acelui an, am înregistrat o cifră de afaceri de 10 milioane de lei și am închis primul an fără pierderi. Discutam atunci, cu conducerea concern-ului, planuri de dezvoltare a business-ului și ne propuneam să dublăm vânzările, ceea ce la momentul respectiv ni se părea o super provocare pentru echipa de aici. La 13 ani distanță, estimăm o cifră de afaceri de peste 13 mil. de euro. Evoluția nu ar fi fost posibilă fără încrederea conducerii grupului, atât în potențialul economic al României, cât și în echipa locală Foerch”, spune Liviu Șonea, director general Foerch România.

De la debutul pe piața locală, Foerch România a crescut constant, din punct de vedere al cifrei de afaceri și al numărului de clienți. Compania a ajuns la peste 15.000 parteneri, din industrii diverse, precum cea auto (55% din CA) sau construcții (35% din CA).

Sortimentul actual cuprinde materiale consumabile, scule, produse chimice pentru atelier, dotare pentru ateliere, scule diamantate, produse chimice pentru construcţii, elemente de ancorare, izolaţii pentru ţevi, elemente de ventilaţie pentru acoperişuri şi multe altele.

Sediu nou, de peste 4.400 mp în Brașov

Noua construcție se desfășoară pe o suprafață de peste 4.400 mp, dintre care 3.300 mp reprezintă noul depozit și peste 1.100 mp constituie partea de birouri, săli de training și de ședințe. Sediul are o arhitectură modernă, include soluții inovatoare, eficiente energetic și prietenoase cu mediul. Ȋn interiorul depozitului, a fost amenajat un spațiu dedicat activității de servisare a produselor.

,,Noul sediu ne va ajuta să oferim servicii mai bune clienților și condiții optime pentru a ne extinde echipa. Filosofia noastră a fost întotdeauna să avem produsul adecvat nevoilor și aplicațiilor clientului, la calitatea necesară, ȋn cantitatea necesară și la momentul oportun. Investiția a fost gândită pentru a susține dezvoltarea companiei pe următorii cinci-zece ani, dar a fost proiectată astfel ȋncât să putem mări capacitatea de depozitare cu încă 1.800 mp și suprafața de birouri cu încă 350 mp, în momentul în care această extindere va fi necesară”, completează Liviu Șonea.

Pe acoperișul depozitului au fost montate panouri solare cu o capacitate de 24 KW, precum și panouri solare pentru apă menajeră. Iluminatul interior și exterior se face exclusiv cu panouri cu led, iar iluminatul perimetral este declanșat de senzori. Suprafața vitrată este de peste 40% din fațada clădirii de birouri, care este, de asemenea, placată cu plăci de fibrociment pentru a permite ventilarea optimă a clădirii.

Grupul Foerch a fost ȋnființat în urmă cu 60 de ani, în Germania, iar astăzi are filiale în 22 de țări europene și peste 55 de filiale sau firme partener în întreaga lume. În România, compania își desfășoară activitatea din anul 2008.

Distribuie articolul:

Urmărește-ne și pe Facebook ca să fii la curent cu știrile cu adevărat importante, actualizate non-stop.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.