Fostul antrenor Barry Bennell a murit în închisoare. El era încacerat pentru abuzuri sexuale contra unor minori

· editat de Redacția

Fostul antrenor şi căutător de talente al clubului Crewe Alexandria, Barry Bennell, a murit în închisoare la vârsta de 69 de ani. În 2018, el a fost condamnat la 30 de ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de abuzuri sexuale asupra unor juniori în anii ’80, relatează BBC.

Bennell a murit la HMP Littlehey, în apropiere de Huntingdon, Cambridgeshire, pe 16 septembrie, a declarat serviciul penitenciar.

Bennell a fost tratat pentru cancer timp de mai mulţi ani şi a fost supus unor operaţii de îndepărtare a tumorilor de pe limbă în 2004 şi 2016, deşi se spunea că era în remisie în 2020.

Cauza decesului său nu a fost dezvăluită.

Fostul antrenor al echipei Crewe Alexandra şi scouter al lui Manchester City a abuzat de băieţi în anii 1970, 1980 şi 1990.

Un judecător de la Liverpool Crown Court l-a descris ca fiind „diavolul întruchipat” atunci când a fost condamnat la încă patru ani în 2020.

Bennell a fost încarcerat pentru prima dată în Florida în 1994 pentru că a violat un băiat britanic în timpul unui turneu de fotbal în America, înainte de a fi condamnat la închisoare în Marea Britanie în 1998, 2015, 2018 şi 2020.

În urma condamnărilor sale din 2018, peste 80 de alte presupuse victime au ieşit în faţă pentru a raporta abuzurile.

La audierea pentru pronunţarea sentinţei în 2020, procurorul Owen Edwards,anunţase că va fi ultima urmărire penală, după ce s-a luat decizia de a continua doar cu cazurile care implică cele mai grave infracţiuni.

El a declarat că Bennell a fost responsabil pentru „abuzul sexual industrial al băieţilor”.

În instanţă, în timpul procesului său din 2018, victimele lui Bennell au povestit că acesta avea o „putere” asupra lor, în timp ce visau să devină fotbalişti profesionişti.

Bennell a abuzat de băieţi în casele sale, unde avea jocuri şi animale de companie exotice, inclusiv o pumă şi o maimuţă, dar şi în călătoriile în străinătate şi în maşina sa în timp ce se îndreptau spre şi de la antrenamente.

Distribuie articolul:

Urmărește-ne și pe Facebook ca să fii la curent cu știrile cu adevărat importante, actualizate non-stop.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.