Gândaci la o brutărie renumită din Câmpia Turzii. ANPC a dat amenzi de 20.000 de lei

· editat de A. Predescu

Imagini de coşmar într-o brutărie renumită din Câmpia Turzii. Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au găsit locaţia pur şi simplu plină de gândaci. Insecte erau peste tot: în spaţiile de servire dar şi în cele de depozitare, sănătatea oamenilor fiind pusă în pericol.

Gândacii de bucătărie transportă germeni de toxiinfecţii alimentare şi pot provoca dizenterie şi gastroenterită.

În urma controlului, brutăria a fost închisă temporar până la remedierea problemei, iar reprezentanţii firmei au fost amendaţi cu 20 de mii de lei.

Conform unui comunicat de presa al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor – Regiunea Nord-Vest, OPC Cluj a desfășurat o acțiune de control la operatorul economic SC Eldi Brutăria SRL, punct de lucru Câmpia Turzii.

Principala deficiență constatată a fost prezența gândacilor de bucătărie, în număr foarte mare, în toate spațiile, atât de servire, expunere la comercializare, cât și de depozitare, insecte care pot transmite boli grave.

Ca urmare a acțiunii, echipa de control a aplicat o amendă contravențională în cuantum de 20.000 lei și a dispus oprirea temporara a vanzarii produselor (închiderea unității), până la remedierea deficiențelor, operatorul economic funcționând la parterul unui bloc.

Totodată, a fost dispusă măsura opririi temporare de la comercializare a unor produse și preparate în valoare de circa 15.000 de lei.

„Principala deficiență constatată a fost prezența gândacilor de bucătărie, în număr foarte mare, în toate spațiile, atât de servire, expunere la comercializare, cât și de depozitare (din păcate, aceste insecte ne pot transmite boli care ne pun în pericol sănătatea. Gândacii de bucătărie transportă germeni de toxiinfecții alimentare pe corpurile lor și sunt responsabili pentru răspândirea de dizenterie și gastroenterită la consumatori)”, a precizat Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj, potrivit zcj.ro

Distribuie articolul:

Urmărește-ne și pe Facebook ca să fii la curent cu știrile cu adevărat importante, actualizate non-stop.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.