1. Home
  2. Economie

Guvernul a cheltuit în jumătate de an pentru investiții doar un sfert din ce și-a propus pentru tot 2022. Ministrul Finanțelor: Întârzierile trebuie recuperate accelerat. Nu umblăm la investiții acum. Care a fost motivul principal invocat de toți

Cheltuielile pentru investiții au ajuns abia la 21 miliarde de lei pentru primele șase luni din acest an, sumă care reprezintă mai puțin de un sfert din ținta de 88,8 miliarde lei planificată de Guvern pentru întreg anul 2022. Rămânerea în urmă a cheltuielilor cu investițiile ajută pentru moment și datele privind deficitul bugetar, aflat, potrivit celor mai recente date ale Ministerului Finanțelor, la 1,71% din PIB, față de o estimare de 5,84% pentru întreg anul.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a transmis că ministerele care nu au realizat investițiile conform planului nu vor pierde bani, obiectivul pentru investiții urmând să fie menținut. Deși se obișnuiește ca partea mai mare a cheltuielilor pentru investiții să fie concentrată în a doua parte a anului, întârzierea de acum pare mai accentuată.

Adaugă un comentariu

  • (nu va fi publicată)