1. Home
  2. Politică

Hackeri suspectaţi de legături cu Rusia s-au infiltrat în reţelele de electricitate din Germania. „Au fost compromise unele sisteme”

Autorităţile germane au depistat o reţea de hackeri, suspectată de legături cu Serviciul Federal de Securitate din Rusia (FSB), care s-a infiltrat în sistemele cibernetice ale companiilor de alimentare cu electricitate şi apă din Germania. Parchetul din landul german Baden-Württemberg a depistat, după mai mulţi ani de anchete, un grup de hackeri implicat în atacuri cibernetice care au vizat peste 150 de firme din infrastructura esenţială, informează site-ul Tagesschau.de şi publicaţia Der Spiegel.

Autorităţile germane au emis un mandat de arestare pe numele unuia dintre indivizii care coordonează reţeaua de hackeri. Este vorba de Pawel A., care în 2017 a reuşit să pătrundă în sisteme ale companiei de electricitate EnBW.

Individul este suspectat că face parte din grupul de hackeri denumit „Berserk Bear”, parte a reţelei „Center 16”, considerată de Statele Unite o divizie a Serviciului Federal rus de Securitate (FSB).

Adaugă un comentariu

  • (nu va fi publicată)