1. Home
  2. Internațional

Hong Kongul a emis mandate de arestare pentru şase activişti pro-democraţie, între care şi un cetăţean american: Oricine poate fi vizat, oriunde în lume

Presa de stat chineză a relatat că cei şase sunt acuzaţi de „incitare la secesiune şi coluziune cu forţe străine”. Printre ei se află, Samuel Chu, cetăţean american, Nathan Law, un activist cunoscut, care a fugit recent în Marea Britanie, şi Simon Cheng, un fost angajat al consulatului britanic, care a primit azil în Marea Britanie după ce ar fi fost torturat în China.

Sub noua legislaţie de securitate naţională introdusă de China în Hong Kong, care pedepseşte acţiuni de „secesiune, subversiune, terorism şi coluziune cu forţe străine”, aceştia ar putea fi închişi pe viaţă.  Samuel Chu, cetăţean american care conduce Hong Kong Democracy Council, o organizaţie de activism pentru libertate şi democraţie în Hong Kong, cu sediul în Washington D.C, a spus că prin arestarea sa, care este un non-rezident, China vrea să transmită un mesaj clar altor activişti. „Vreau să subliniez cât de revoltător este.

Adaugă un comentariu

  • (nu va fi publicată)