1. Home
  2. Internațional

În interiorul unei grupări de adolescenţi neonazişti care înfiinţează celule teroriste în Europa şi Statele Unite: Un copil român, membru al reţelei

Investigaţia, realizată de Insider, Politico şi Welt am Sonntag, porneşte de la cazul lui Lukas F., un adolescent german în vârstă de 17 ani care se defineşte drept neonazist. Lukas F., un băiat zvelt, cu părul negru, şi-a găsit ca loc de antrenament o cazarmă abandonată situată la 45 de minute de mers cu maşina de Potsdam, în landul Brandenburg, estul Germaniei.

Cazarma respectivă a fost folosită de Wehrmacht, forţele armate ale lui Hitler, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, apoi de sovietici. Acolo a fost reperat în august anul trecut.

Cu câteva luni înainte, mai exact în noiembrie 2020, Lukas F. înfiinţase un grup dedicat tinerilor neonazişti din mai multe ţări care cred că duc un „război rasial”.

Grupul lui Lukas F. reprezintă un mediu de schimb de idei de extrema dreaptă, propagandă nazistă şi de încurajare la acţiune împotriva ordinii liberale.

Adaugă un comentariu

  • (nu va fi publicată)