1. Home
  2. Economie

Iohannis: Abordarea de a face economii la consumul de gaz de 15% e una corectă. Nu trebuie să ne imaginăm că dorim să stea cineva pe frig. Economia trebuie făcută cu cap

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, întrebat despre măsura europeană de reducere a voluntară a consumului de gaze cu 15% în această iarnă, că ar fi o abordare corectă, iar analiza ministerului de resort arată că în România este o variantă fezabilă și sustenabilă. „Nu trebuie să ne imaginăm că dorim să stea cineva pe frig și să dorim să nu existe gaz pentru industrie.

Noi trebuie să căutăm să investim în resurse regenerabile, dar e înțelept să economisim acolo unde se poate. Economia trebuie făcută cu cap”, a adăugat șeful statului.

„Este evident că ne vom confrunta cu o iarnă complicată, în condițiile înc are gazul livrat de Rusia devine tot mai puțin, gazul pe piața internațională devine tot mai scump. Totuși abordarea de a face economii de 15% e una corectă.

Noi trebuie să căutăm să investim în resurse regenerabile, dar e înțelept să economisim acolo unde se poate. Economia trebuie făcută cu cap.

Adaugă un comentariu

  • (nu va fi publicată)