Iranul dezvăluie o nouă rachetă balistică de precizie cu rază medie de acţiune

· editat de Redacția

Iranul a dezvăluit joi o nouă rachetă balistică de precizie cu rază medie de acţiune, cu prilejul unei parade militare de comemorare a războiului cu Irakul, a anunţat televiziunea de stat preluată de AFP.

„Racheta balistică Rezvan cu combustibil lichid are o rază operaţională de 1400 kilometri”, a precizat televiziunea, prezentând imagini cu racheta pe un vehicul militar, la defilarea anuală a forţelor armate care are loc la Teheran pentru a marca începutul războiului cu Irakul (1980 – 1988), potrivit Agerpres.

„Este vorba de o rachetă balistică de precizie, care intră în atmosferă cu o viteză de opt ori mai mare decât cea a sunetului”, a afirmat generalul Hossein Salami, liderul Gardienilor revoluţiei – armata ideologică a Republicii islamice -, citat de agenţia oficială Irna.

Potrivit Institutului internaţional pentru studii strategice IISS, Iranul dispune de circa 20 de tipuri de rachete balistice, precum şi de rachete de croazieră şi drone, raza de acţiune a acestora variind de la 800 de kilometri, în cazul Qiam-1, până la 1800 km (Ghadr-1).

Conform IISS, prioritatea Iranului în materie de armament o reprezintă precizia rachetelor.

În februarie, Gardienii revoluţiei au anunţat realizarea Kheybarshekan, o rachetă cu rază medie de acţiune capabilă să „atingă ţinte pe o rază de 1450 km”.

Distribuie articolul:

Urmărește-ne și pe Facebook ca să fii la curent cu știrile cu adevărat importante, actualizate non-stop.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.