1. Home
  2. Internațional

Japonia a ridicat avioane de luptă din cauza dronelor chineze în largul Okinawa, pe fondul exerciţiilor militare chineze din preajma Taiwanului

Japonia a ridicat avioane de luptă ca răspuns la dronele chineze care survolează prefectura de sud a Okinawa, au anunţat vineri de şefii de stat major comun a Forţelor de Autoapărare. Joi, în timpul zilei, două drone de recunoaştere TB001 şi BZK-005 au zburat în jurul teritoriului de la est de Taiwan.

În special, au zburat de două ori între insulele Okinawa şi Miyako. Japonia a trimis acolo avioane de luptă pentru supraveghere.

Nu au fost înregistrate incidente. China desfăşoară în prezent exerciţii cu muniţie de război în şase zone din jurul Taiwanului.

Relaţiile dintre autorităţile chineze continentale şi Taiwan au fost extrem de tensionate în ultimele zile din cauza vizitei preşedintelui Camerei SUA, Nancy Pelosi, pe insulă, marţi şi miercuri. China a avertizat în repetate rânduri partea americană că, dacă respectiva vizită va avea loc, aceasta nu va rămâne fără consecinţe şi vor fi luate măsuri dure.

Adaugă un comentariu

  • (nu va fi publicată)