1. Home
  2. Politică

Klaus Iohannis despre impunerea de sancțiuni împotriva Turciei: Vom vedea ce propune Comisia Europeană. Sancțiunile sunt impuse pentru a face ca relația să funcționeze în cele din urmă

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că în cadrul summit-ului european de săptămâna viitoare, unde va fi discutată inclusiv problema impunerii de sancțiuni Turciei ca urmare a acțiunilor Ankarei din estul Mediteranei, va fi important cu ce propuneri va veni Comisia Europeană în acest sens. El a adăugat că, totuși, trebuie ținut cont atât de factorii geopolitici, cât și de faptul că sancțiunile „nu sunt un scop în sine”, ci sunt impuse pentru ca relațiile bilaterale să funcționeze într-un final.

„Este un summit dedicat mai mult relațiilor externe decât problemelor interne pe care le avem. Iar dacă vorbim despre Turcia, atunci este evident că trebuie să avem în vedere întregul palier de probleme și aceasta este, evident, abordarea pe care o voi avea eu in cadrul Consiliului European.

Adaugă un comentariu

  • (nu va fi publicată)