1. Home
  2. Actualitate

LIVE Război în Ucraina, ziua 156: Ucraina trece la ofensivă în sudul țării / Vineri ar putea avea loc primul transport de cereale dintr-un port ucrainean de la Marea Neagră / Cum a reușit Rusia să captureze Cernobîlul în mai puțin de 2 ore

Ucraina și-a intensificat tentetiva de recucerire a regiunilor controlate de ruși în sud, încercând să bombardeze și să izoleze trupele rusești în zone greu de aprovizionat. Avioane ucrainene au lovit joi forțele ruse din jurul Hersonului și a uîncă unui oraș din apropiere.

Nationala de fotbal a RomanieiFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia Cele mai importante evenimente de vineri, ziua 156 a războiului, LIVETEXT: Scurtă recapitulare a celor mai importante știri ale zilei: Locuitorii din regiunea Donbas din estul Ucrainei sunt îndemnați să se evacueze. Viceprim-ministrul Ucrainei, Iryna Vereshchuk, a declarat că oamenii riscă să fie deconectați de la „energie, apă, alimente și materiale medicale, încălzire și comunicare” dacă rămân în zonă.

Cinci persoane au murit și cel puțin 25 au fost rănite după ce rachetele rusești au lovit joi sediul unei firme de aviație aflată la nord de Mykolaiv.

Ultimele articole din Actualitate

Adaugă un comentariu

  • (nu va fi publicată)