1. Home
  2. Actualitate

LUMEA AZI Mircea Geoană: Sferele de influenţă nu mai au ce căuta pe continentul nostru. Sferele de influenţă au condus la două războaie mondiale, au condus la secole de război, la pierderi de vieţi omeneşti

[embedded content] Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a vorbit despre maratonul diplomatic de o săptămână în care s-a încercat temperarea poziției Federației Ruse în raport cu Ucraina. Mircea Geoană: „Nu am asistat la evenimente spectaculoase de găsire a unei căi agreate pentru a evita confruntarea şi agresiunea şi presiunea pe care Federaţia Rusă o pune atât de agresiv la adresa Ucrainei, dar eu consider că dialogul este util.

Vorbim de întâlnirea NATO Rusia în care am prezentat în numele Alianţei atât lucrurile care sunt inacceptabile din propunerea făcută publică de Federaţia Rusă, şi aici mă refer în principal la dreptul Alianţei de a-şi proteja aliaţii de pe flancul estic şi propunerile ruseşti de a reveni la situaţia anterioară lui 1997, înainte de extinderea NATO, este total inacceptabilă şi am spus-o foarte clar Federaţiei Ruse.

Adaugă un comentariu

  • (nu va fi publicată)