Marcel Ciolacu, decizie de ultimă oră. Insistă ca una din stațiile metroului către Otopeni să poarte numele fostului premier nipon Shinzo Abe

· editat de A. Predescu

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi prim-ministrul Nicolae Ciucă se află de azi până miercuri în Japonia, participând la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier nipon Shinzo Abe. În cursul întâlnirii, Marcel Ciolacu i-a transmis premierului nipon Fumio Kishida că își dorește ca una din stațiile care vor compune viitoarea Magistrală de metrou către Otopeni să poarte numele fostului prim-ministru, aducându-i astfel un omagiu.

Una dintre noile stațiile de metrou din România ar putea să poarte numele fostului premier nipon Shinzo Abe

„România și Japonia au datoria să continue toate proiectele începute atât pe plan politic, cât și economic. Acesta este mesajul pe care i l-am transmis prim-ministrului Japoniei, Fumio Kishida, în cadrul întâlnirii pe care am avut-o împreună cu premierul Nicolae Ciucă. Cel mai important obiectiv este să reușim să accelerăm formalizarea Parteneriatului Strategic dintre țările noastre, un parteneriat solid care să fie fundamentat pe patru direcții principale: politic, de securitate, economic și cultural-științific. Sunt convins că acest Parteneriat va consolida direcția României de a fi un partener puternic și credibil al Japoniei, atât în avansarea relațiilor bilaterale, cât și în ceea ce privește legăturile sale cu NATO și Uniunea Europeană”, a transmis de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, luni, pe pagina de Facebook a partidului.

Președintele PSD a ținut să menționeze că i-a transmis premierului Kishida că vrea ca una dintre stațiile care vor compune viitoarea Magistrală de metrou către Otopeni să poarte numele fostului premier Shinzo Abe, ca un omagiu adus asupra sa, în semn de respect și mulțumire pentru eforturile colosale pe care le-a depus de-a lungul timpului în consolidarea relațiilor dintre România și Japonia.

„În plus, am salutat mesajul de unitate al prim-ministrului Kishida în ceea ce privește necesitatea ca statele democratice care împărtășesc valori și viziuni comune să acționeze pe o singură voce pe plan internațional pentru a da o replică puternică și fermă tuturor celor care îndrăznesc să nesocotească pacea, democrația și libertatea”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Nicolae Ciucă, despre noul Acord de Parteneriat Strategic

Anunțul unui posibil parteneriat strategic cu Japonia a fost anunțat de Guvernul României printr-un comunicat de presă, unde s-a scos în evidneță faptul că prim-ministrul a avut, alături de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, o întrevedere cu o delegaţie a Executivului nipon, ce a fost condusă de premierul Fumio Kishida.

„Ridicarea relaţiilor dintre România şi Japonia la nivelul Parteneriatului Strategic este un act politic oportun în actualul context internaţional, ce materializează viziunea remarcabilă a fostului prim-ministru Shinzo Abe în sfera politicii externe. România este profund angajată să dezvolte relaţiile cu Japonia la nivelul Parteneriatului Strategic, simbol al recunoaşterii legăturii speciale dintre ţările noastre, precum şi al potenţialului semnificativ de dezvoltare bilaterală. Suntem pregătiţi să convenim asupra momentului cel mai potrivit pentru semnarea Acordului de Parteneriat Strategic, odată ce documentul va fi finalizat”, a declarat Nicolae Ciucă.

Întâlnirea a avut în vedere componența de securitate şi apărare, iar premierul a mai declarat că România promite să respecte democraţia statului de drept, ordinea internaţională bazată pe reguli şi apărarea păcii şi stabilităţii.

Distribuie articolul:

Urmărește-ne și pe Facebook ca să fii la curent cu știrile cu adevărat importante, actualizate non-stop.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.