1. Home
  2. Sport

Mii de credincioşi sârbi au uitat de pandemie și au venit să sărute sicriul patriarhului Irineu, decedat de COVID-19: „Un mare risc” (VIDEO)

Mii de credincioşi şi preoţi sârbi au venit sâmbătă la catedrala Sf. Sava din Belgrad pentru a-i aduce un ultim omagiu patriarhului Irineu al Bisericii Ortodoxe Sârbe, decedat la vârsta de 90 de ani în urma infectării cu noul coronavirus, transmit jurnaliștii de la Reuters.

Patriarhul a fost testat pozitiv pentru COVID-19 pe 4 noiembrie, după ce participase cu trei zile înainte la funeraliile mitropolitului Amfilohie, cel mai înalt prelat al Bisericii Ortodoxe Sârbe din Muntenegru, decedat şi el din cauza COVID-19. Starea de sănătate a lui Irineu s-a agravat în cursul dimineţii de joi, când a fost intubat, iar vineri a survenit decesul.

Patriarhul Irinel a decedat din cauza COVID-19 Ignorând riscul de a se infecta cu noul coronavirus prin atingerea suprafeţelor, credincioșii au rămas fideli tradiţiei sărutând sicriul cu trupul neînsufleţit al patriarhului acoperit de sticlă.

Adaugă un comentariu

  • (nu va fi publicată)