Motivul hilar pentru care rușii au abandonat două tancuri T-90 lângă Harkov

· editat de V. Dima

În timp ce încercau să contraatace forțele ucrainene lângă Harkov, două tancuri rusești T-90A au pierdut lupta împotriva unui inamic subestimat – terenul extrem de greu

Unul dintre tancuri a fost abandonat cu motorul pornit

Foto: DepositPhotos
Foto: DepositPhotos

Ambele mașini de luptă, dintre care una cu motorul încă pornit, au fost abandonate de echipaje după ce rușii au ignorat condițiile în care se află solul și au rămas blocați devenind astfel ținte statice foarte vulnerabile.

T-90 este în prezent cea mai nouă familie de tancuri produse în Rusia și utilizate de forțele armate ale acelei țări. În prezent, există trei versiuni ale acestui vehicul: T-90, T-90A / S și T-90M și variante de export ale T-90S / T-90SM (sau MS), arată defence24.pl. Armamentul principal este un tun 2A46M / M5 L48 de 125 milimetri echipat cu un încărcător automat care conține 22 de lovituri. Apoi, tancul mai dispune și de o mitralieră coaxială PKT de 7,62 milimetri, dar și de o mitralieră NSW / Kord de 12,7 milimetri cu 300 de cartușe. În prezent, ambele versiuni T-90A și T-90M participă la luptele din Ucraina.

Reamintim că, în urmă cu câteva zile, în timpul retragerii precipitate din regiunea Harkov, fosta Armată Roșie a abandonat unul dintre cele mai moderne tancuri de care dispune, T-90M, iar acest tip de mașină de luptă ajuns în premieră în mâinile militarilor ucraineni. Tancul era aproape intact, motiv pentru care ucrainenii îl vor repara și introduce în luptă în scurt timp. Concret, din imaginile postate de Ukraine Weapons Tracker, dar și de portalul Oryx Spioenkopp, rezulta că tancul avea o șenilă ruptă, motiv pentru care a și fost abandonat în goana retragerii.

Yesterday we spotted two abounded Russian T-90A after the fail counter-attack.Kharkiv oblast, 24/09/2022. pic.twitter.com/1NRcUycGFJ— Kriegsforscher (@OSINTua) September 25, 2022

Distribuie articolul:

Urmărește-ne și pe Facebook ca să fii la curent cu știrile cu adevărat importante, actualizate non-stop.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.