1. Home
  2. Sport

NOUL VIRUS care amenință omenirea, transmis de un animal exotic, folosit atât ca hrană, cât și la prepararea de medicamente tradiționale

Pangolinii traficați de contrabandiști poartă virusuri similare celui care a făcut ravagii în toată lumea, Covid-19. Cercetătorii spun că vânzarea acestor animale pe piețele de animale sălbatice a fost interzisă cu desăvârșire pentru a minimiza riscul apariției unor focare, informează BBC.

Pangolinii sunt folosiți atât ca hrană, cât și la prepararea unor medicamente tradiționale. Pe de altă parte, circumstanțele prin care virusul Covid a „sărit” de la animal (se presupune că de la liliac) la alte animale și la om reprezintă un mister.

Virusul găsit în pangolinii din Malaezia a ridicat întrebări legate de locul în care au contactat boala, a precizat un reputat medic asiatic. „Chiar dacă rolul pangolinilor ca gazdă intermediară a pandemiei de SARS-CoV-2 nu este confirmat, vânzarea acestor animale sălbatice ar trebui interzisă drastic, pentru a evita transmiterea zoonotică a bolii, de la animal la om”, a avertizat Dr.

Adaugă un comentariu

  • (nu va fi publicată)