Pe toată Via Transilvanica. Ziua 12 ne-a purtat tot prin Sibiu. Și ce Sibiu… (Turnul Sfatului)

· editat de A. Cernea

Pe Terra Saxonum și tot între comunitățile județului Sibiu ne-au purtat cei peste 75 de km pedalați în cea de-a 12 zi de când am pornit să străbatem toată Via Transilvanica. A fost ziua în care traseul ne-a scos în cale ceea ce aș pune în ”top 3” experiențe de până acum, notează jurnaliștii Turnul Sfatului.

Am parcurs mai bine de trei segmente de drumeție, așa cum sunt acestea asamblate în Ghidul Via Transilvanica. Am pornit din Copșa Mare, urmând apoi traseul Biertan – Mediaș inclusiv Richiș (34 de km), apoi până la Bazna (zece km) și înnoptând la Axente Sever după ce am trecut prin Târnava (până la care Ghidul mai numără 23 de km, dar noi am ales parțial o altă variantă de pedalat, pentru a ocoli noroaiele din lunca Târnavei Mari).

După ce ziua trecută ne-am așezat pe îndelete la povești cu oamenii locurilor, în cea de-a 12 zi am pedalat mult și am admirat și mai mult. Ne-am clătit dimineața cu priveliștile din turnul bisericii fortificate din Copșa Mare și am lăsat timpul să curgă în voia lui când am ajuns la Biertan. Cu bicicletele ne-am permis să înconjurăm satul pentru a-i admira conturul cetății medievale de pe diferite înălțimi.

Articolul complet pe Turnul Sfatului

Distribuie articolul:

Urmărește-ne și pe Facebook ca să fii la curent cu știrile cu adevărat importante, actualizate non-stop.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.