1. Home
  2. Internațional

Premierul britanic Boris Johnson îl îndeamnă pe președintele american Donald Trump să negocieze un nou acord cu Iranul: Hai să lucrăm împreună să înlocuim JCPOA şi să obţinem în schimb acordul Trump

Prim-ministrul britanic Boris Johnson l-a îndemnat marți pe președintele american Donald Trump să înlocuiască acordul nuclear cu Iranul cu un text negociat de el și care să garanteze că Republica islamică nu va obține arma atomică, potrivit Reuters, citat de Agerpres. ”Dacă este să scăpăm de el (acord, n.red.), să-l înlocuim şi să-l înlocuim cu un acord Trump.

Acesta ar fi un mare pas înainte”, a declarat Boris Johnson la BBC. ”Preşedintele Trump este un negociator grozav, din spusele sale.

Hai să lucrăm împreună să înlocuim JCPOA şi să obţinem în schimb acordul Trump”, a adăugat premierul britanic. Acordul nuclear cu Iranul a fost semnat în 2015 la Viena, de Grupul P5+1 din care fac parte marile puteri (China, Franța, Rusia, Marea Britanie și Germania), după negocieri care au durat un deceniu.

Liderul de la Casa Albă a anunțat că SUA se retrag din acest acord la 8 mai 2018, calificându-l drept unul ”defectuos”.

Adaugă un comentariu

  • (nu va fi publicată)