1. Home
  2. Internațional

Preşedinta Parlamentului European, mesaj în Rada din Ucraina: Ziua de astăzi este simbolică nu doar pentru Ucraina şi pentru ucraineni, ci pentru întreaga Europă

Aceasta a transmis mesajul prin legătură video în faţa Radei. ”Ziua de astăzi este simbolică nu doar pentru Ucraina şi pentru ucraineni, ci pentru întreaga Europă.

Este ziua în care ne reafirmăm angajamentul faţă de Ucraina ca naţiune europeană”, a transmis preşedinta Parlamentului European, pe Twitter.  Ea a mai spus că Putin îşi doreşte un viitor  în care istoria poate fi rescrisă, în care există sfere de influenţă, în care perdelele de fier sunt închise, în care puterea are dreptate şi în care libertatea personală şi demnitatea sunt negate. ”Prin acţiunile sale, este clar că Rusia doreşte o întoarcere la un trecut pe care noi l-am consemnat în cărţile de istorie.

Un trecut în care integritatea geografică a Europei şi libertatea Europei de a alege cu cine să coopereze şi cum să se integreze sunt puse sub semnul întrebării. Pentru el, adevăratul duşman este democraţia, libertatea şi adevărul.

Adaugă un comentariu

  • (nu va fi publicată)