1. Home
  2. Politică

Procurorul de caz dezvăluie ce știau serviciile secrete franceze despre atacatorul profesorului decapitat în plină stradă/ Era cecen de origine rusă, dar a strigat „Allah Akbar”

Profesorul de istorie și geografie decapitat vineri în regiunea pariziană Conflans Sainte-Honorine primise amenințări în zilele precedente, după ce le arătase elevilor săi caricaturi cu profetul Mahomed. Atacatorul este un tânăr rus de origine cecenă, de 18 ani, care primise permis de ședere în Franța în luna martie, și nu era cunoscut serviciilor de informații ca frecventând cercuri extremiste.

Profesorul de 47 de ani se numea Samuel Paty și preda istorie și geografie la școala din Conflans Sainte-Honorine, o comună din suburbiile Parisului, aflată la aproximativ 25 km nord-vest de centrul capitalei Franței, scrie BBC, citând presa franceză. Momentele de groază au fost surprinse de un martor care se afla la o distanță sigură de locul faptei El a fost decapitat vineri după-masă pe stradă de un atacator care ulterior a fost împușcat și omorât de polițiști.

Adaugă un comentariu

  • (nu va fi publicată)