1. Home
  2. Economie

PROFIT NEWS TV Președintele PIAROM avertizează: Industria din România dă semne de oboseală de mulți ani. Ideea că poți să produci totul în altă parte și să imporți mai ieftin are o limită. Europa va deveni doar un „muzeu umanitar”

De mulți ani industria producătoare din România și-a redus constant contribuția la PIB, ajungând la o limită care începe să se manifeste puternic în economia țării. Cristian Pârvan, președintele Patronatului Investitorilor Autohtoni (PIAROM), semnalează posibilele efecte negative care vor impacta țara, dacă producția nu revine.

„Ideea că poți să produci totul în altă parte și să imporți mai ieftin are o limită care s-a manifestat puternic și a fost întărită de criza circuitelor electronice provenită majoritar din Asia, care pune mari probleme industriei europene, îndeosebi în industria de automobile. Prețurile pot fi controlate numai în măsura în care orice țară din Europa va începe să înțeleagă că trebuie să și producă bunuri, nu numai să importe”, a spus, la PROFIT NEWS TV, Cristian Pârvan.

Adaugă un comentariu

  • (nu va fi publicată)