Rabla pentru becuri: AFM spune cum poți achiziționa becuri LED pe baza celor vechi. Sumă propusă pentru program, 400 de milioane de lei

· editat de M. Comșa

Administraţia Fondului pentru Mediu a elaborat ghidul Programului Rabla pentru becuri. Modificarea de buget care va cuprinde inclusiv finanțarea pentru acest program va intra în şedinţa de Guvern, probabil săptămâna viitoare, spune ministrul Mediului, Barna Tanczos.

Suma propusă pentru acest program este de 400 de milioane de lei, iar în zilele următoare Ghidul va fi pus în consultare publică, pe site-ul Ministerului Mediului, a precizat Barna Tanczos. Potrivit oficialului, propunerea pregătita se bazează pe sistemul de la Rabla electrocasnice.

Cum funcționează rabla pentru becuri

Practic, cu voucherul primit se merge la magazinul înscris în program la AFM, ca agent care vinde becurile respective. Programul privește exclusiv becurile cu LED, care reduc consumul cu până la 70%.

Cu acel voucher şi becul vechi predat, vor putea fi achiziţionate becuri noi care reduc consumul semnificativ în gospodărie, a explicat ministrul Mediului.

Distribuie articolul:

Urmărește-ne și pe Facebook ca să fii la curent cu știrile cu adevărat importante, actualizate non-stop.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.