1. Home
  2. Internațional

Rishi Sunak, candidat la succesiunea lui Boris Johnson, atacă dur China: „Susţine invazia fascistă din Ucraina şi ne fură tehnologiile”

Rishi Sunak a acuzat China duminică de faptul că „ne fură tehnologiile şi se infiltrează în universităţile noastre”, atacând-o pe contracandidata sa în cursa la fotoliul de la Downing Street, Liz Truss, şefa diplomaţiei brtanice, care a avut ocazia să înăsprească tonul împotriva Beijingului. Campania celor doi finalişti la înlocuirea lui Boris Johnson, care a demisionat după o serie de scandaluri şi minciuni, a condus la o „plusare” extremă în teme dragi aripii drepte a Partidului Conservator, precum imigraţia.

Rishi Sunak promite ca, în cazul în care este ales lider al partidului şi devine astfel premier, să închidă cele 30 de Institute Confucius implantate în Regatul Unit. Aceste instituţii finanţate de Guvernul chinez au ca scop să promoveze limba şi cultura chineze, însă sunt acuzate de către unii deputaţi conservatori de faptul că sunt folosite ca mijloace de propagandă şi de spionaj.

Adaugă un comentariu

  • (nu va fi publicată)