1. Home
  2. Economie

România, între țările din UE în care prețul locuințelor a scăzut, în trimestrul al treilea. În ritm anual, locuințele s-au scumpit cu 2,3%

Preţul locuinţelor a crescut în majoritatea statelor membre UE, în trimestrul al treilea al anului trecut comparativ cu trimestrul al doilea, excepţie făcând doar patru state membre, între care și România. Potrivit Eurostat, cele mai importante scăderi au fost înregistrate în Cipru (minus 4,8%) şi în România (minus 2,6%).

În trimestrul al treilea al anului trecut comparativ cu trimestrul al doilea, preţul locuinţelor a crescut cu 1,3% în zona euro şi cu 1,4% în Uniunea Europeană. Ţările membre cu cele mai mari creşteri ale preţului locuinţelor, de la un trimestru la altul, au fost Ungaria (5,2%), Danemarca (4,2%) şi Letonia (3,7%).

În ritm anual, trimestrul trei 2020 comparativ cu trimestrul trei 2019, preţul locuinţelor a crescut cu 4,9% în zona euro şi cu 5,2% în Uniunea Europeană. Ţările membre cu cele mai mari creşteri anuale ale preţului locuinţelor au fost Luxemburg (13,6%) şi Polonia (10,9%).

Adaugă un comentariu

  • (nu va fi publicată)