1. Home
  2. Actualitate

Schimb de prizonieri SUA-Rusia. Moscova pune o condiție în plus: În afară de Bout, vrea eliberarea unui asasin FSB închis în Germania

Moscova pune o condiție suplimentară Statelor Unite, după ce Washingtonul a propus să-l elibereze pe celebrul traficant de arme Viktor Bout în schimbul a doi cetățeni americani – o baschetbalistă și un fost pușcaș marin – încarcerați în Rusia. Rusia cere în plus eliberarea unui asasin FSB, Vadim Krasikov, condamnat în Germania pentru uciderea unui fost luptător din Cecenia, pentru a accepta să-i dea la schimb pe americanii Brittney Griner și Paul Whelan.

Propunerea e considerată scandaloasă, atât de americani, cât și de germani, relatează CNN. Oficiali guvernamentali ruși au cerut ca un fost colonel din cadrul agenției de spionaj intern a țării (FSB), Vadim Krasikov, care a fost condamnat pentru crimă anul trecut în Germania, să fie inclus în schimbul propus de SUA: Viktor Bout contra Brittney Griner și Paul Whelan, au declarat pentru CNN mai multe surse apropiate discuțiilor.

Adaugă un comentariu

  • (nu va fi publicată)