1. Home
  2. Economie

Schimbări pregătite pentru diaspora: Eliminarea transcrierii actelor de stare civilă eliberate în UE, CNP pe baza certificatului de naștere din UE, cazier judiciar online. Aurescu: Poate și pașapoarte transmise direct

Ministerul Afacerilor Externe a demarat consultările cu Ministerul de Interne și Ministerul Justiției în vederea modificării legislației cu privire la cetățenii români din diaspora, pentru a simplifica, debirocratiza și facilita o serie de proceduri. Printre aceste măsuri avute în vedere se numără, la emiterea pașapoartelor, eliminarea obligației transcrierii actelor de stare civilă eliberate în UE, alocarea CNP pe baza certificatului de naștere din UE, solicitare de cazier judiciar online sau o singură vizită la consulat.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, speră chiar ca pașapoartele românilor din străinătate poate fi trimise direct acestora. ”Măsuri de debirocratizare s-au luat pentru simplificarea procedurilor de programare, pentru optimizarea fluxurilor, în așa fel încât, de exemplu, dacă legislația permite, să se facă o singură vizită la consulat.

Adaugă un comentariu

  • (nu va fi publicată)