1. Home
  2. Economie

Șeful Agenției germane de tratare a deșeurilor nucleare se opune planului de prelungire a funcționării centralelor atomice

„O astfel de evaluare ar trebui să ţină cont nu numai de siguranţa centralelor electrice nucleare, ci şi de tratarea deşeurilor radioactive”, a scris Konig într-un articol din ediţia de sâmbătă a ziarului Frankfurter Allgemeine Zeitung. „În ambele cazuri, costurile pentru societate ca întreg a continuării operării centralelor ar fi considerabil”, a atras atenţia Konig.

„De asemenea, greu obţinutul consens va fi în mod fundamental pus sub semnul întrebării”, a adăugat el. Din cauza actualei crize a energiei provocate de războiul din Ucraina, a început o dezbatere privind menţinerea a cel puţin trei centrale nucleare încă conectate la reţeaua electrică după sfârşitul acestui an.

Planul actual este de a decupla centralele nucleare de la reţea la sfârşitul lui 2022. Konig are de asemenea îndoieli considerabile în privinţa calendarului pentru identificarea unui sit pentru depozitarea deşeurilor nucleare în Germania.

Adaugă un comentariu

  • (nu va fi publicată)