Actualizat acum 32 de minute
21:00

Noul comisar european pentru justiție acuză Polonia și Ungaria că fac pași înapoi de la democrație

România Liberă — Noul comisar european pentru justiţie, belgianul Didier Reynders, a acuzat marţi Polonia şi Ungaria că fac paşi înapoi în privinţa standardelor democratice, în contextul unei reuniuni a Consiliului Afaceri Generale la Bruxelles în care cele două state ar urma să fie îndemnate să respecte statul de drept, relatează Reuters, citată de Agerpres.
21:00

Începe marea restructurare

Cotidianul — Premierul Ludovic Orban a declarat că, începând cu 1 ianuarie, Guvernul va demara proceduri pentru realizarea unui audit al structurilor guvernamentale, ministere, autorități, agenții, pentru a reduce numărul acestora, prin comasare sau desființare.
20:00

Câți deținuți au beneficiat, până acum, de recursul compensatoriu. Ce infracțiuni sunt în top

Digi24 — Un număr de 22.917 persoane condamnate au fost eliberate din închisoare ca urmare a recursului compensatoriu din 19 octombrie 2017 - data intrării în vigoare a legii - până la 2 decembrie 2019, conform Administrației Naționale a Penitenciarelor. Furtul şi tâlhăria calificate sunt cele mai numeroase infracţiuni săvârşite de respectivele persoane, informează Agerpres.
19:00

Administraţia digitală, într-o „comă profundă”

Jurnalul Național — Administraţia românească digitală este absentă, în momentul de faţă, consideră fostul ministru al Comunicaţiilor Alexandru Petrescu.  „Este o perioadă, din perspectiva comunicaţiilor româneşti şi administraţiei, de pauză, ca să nu o numesc comă profundă”, a declarat Petrescu.
19:00

Protest după blocajul din CSM

Cotidianul — Trei membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), respectiv Gabriela Baltag, Evelina Oprina și Victor Alistar, susțin că votul pentru desemnarea președintelui instituției ar fi trebuit să se reia marți, de la ora 14.30, când a fost programată o nouă ședință de plen.