1. Home
  2. Internațional

Suedia. Soldaţi şi vehicule blindate, trimise să patruleze străzile, în Insula Gotland, ca răspuns la activitatea sporită a Rusiei

„Forţele armate iau măsurile necesare pentru a proteja integritatea Suediei şi pentru a demonstra capacitatea noastră de a proteja” Suedia şi interesele sale, a declarat ministrul apărării Peter Hultqvist pentru AFP într-un email. Şeful operaţiunilor forţelor armate suedeze, Michael Claesson, a precizat pentru AFP că unităţile desfăşurate la Visby provin dintr-o garnizoană deja staţionată pe insulă şi a negat că ar fi o „demonstraţie de forţă”, relatează Agerpres.

Aceste patrule sunt desfăşurate după ce trei nave de debarcare ruse au navigat  prin strâmtoarea Marea Centura a Danemarcei din Marea Baltică în această săptămână, pe fondul tensiunilor crescute dintre Rusia şi statele membre NATO. Gotland, cea mai mare insulă a Suediei, este importantă din punct de vedere strategic, fiind situată la aproximativ 330 de kilometri de Kaliningrad, unde îşi are sediul Flota Baltică a Rusiei.

Adaugă un comentariu

  • (nu va fi publicată)