Tánczos Barna a reacționat după ce imaginile în timp ce ar fi îngenuncheat la intonarea imnului ținutului secuiesc au devenit publice: „M-am săturat de minciunile partidelor extremiste”

· editat de A. Predescu

Tánczos Barna, Ministrul Mediului, a vorbit despre evenimentele de la finala Cupei României la hochei, în care Sport Club Miercurea Ciuc s-a impus în fașa celor de la Steaua, scor 5-0.

Dan Tănasă, membru al Camerei Deputaților, a acuzat pe Facebook că ministrul a îngenuncheat la intonarea imnului ținutului secuiesc. Ministrul a spus că de fapt totul s-a petrecut pe o melodie a galeriei, nu la intonarea imnului respectiv.

„Mincinosul este cel care i-a trimis poza!” a declarat Barna, referirea fiind la persoana care i-a trimis o fotografie (scosă din context, potrivit spuselor ministrului) lui Tănasă.

Tánczos Barna a reacționat după ce imaginile în timp ce ar fi îngenuncheat la intonarea imnului ținutului secuiesc au devenit publice: „M-am săturat de minciunile partidelor extremiste”

Tánczos Barna nu ar fi îngenuncheat la imn și există și un video în care toți din sală sunt în picioare atunci când răsună versurile imnului secuilor.

Colegii de la ProSport au realizat un interviu cu Tánczos Barna în care acesta explică situația. Îl redăm mai jos:

Domnule ministru, ce s-a întâmplat la finala Cupei României la hochei pe gheață? Au apărut imagini cu dumneavoastră în genunchi, în fața galeriei care cânta imnul Ținutului Secuiesc.

Tánczos Barna: M-am săturat să tot combat minciuni sfruntate și gogonate. Este o minciună cap – coadă. S-a intonat Imnul Național la început, toată lumea a stat în picioare, iar la sfârșitul meciului galeria a cântat, și de această dată, imnul ținutului secuiesc, cum se cântă după fiecare meci jucat în patinoarul de la Miercurea Ciuc.

Totuși, erați în genunchi.

Partea cu statul în genunchi a fost un joc cum se vede în toate videoclipurile înregistrate acolo. E un joc între galerie și echipă. Se întâmplă după fiecare meci câștigat. M-am săturat de minciunile partidelor extremiste care încearcă să transforme hocheiul în altceva.

În ce anume să-l transforme?

Hocheiul este un sport frumos, am câștigat tot ce se putea anul acesta, la Miercurea Ciuc, campionatul național, Cupa României și normal că toată lumea era foarte bucuroasă și foarte mândră…

Un membru al Camerei Deputaților, Dan Tănasă, e cel care a postat pe pagina sa de Facebook imaginile. Cum comentați?

E o minciună! Nu a stat nimeni în genunchi în timpul imnului…Fotografia cu statul în genunchi este la o melodie care se cântă la meciurile câștigate, este un joc: începe cu statul într-un picior, în genunchi, apoi se ridică jucătorii și sar. Este un joc, e o melodie, un cântec care nu are nicio legătură cu imnul.

Spuneți că de fapt imaginea nu e din acel moment, al intonării imnului. Care ar fi atunci explicația?

Mincinosul este cel care i-a trimis poza! E același mincinos care i-a trimis poza de la Campionatul Mondial. Și atunci a fost o minciună. E exact același fotograf. Nu s-a cântat în locul Imnului Național, Imnul Ținutului Secuiesc acolo…La sfârșitul partidei s-a cântat de către galerie Imnul Ținutului Secuiesc…A fost o minciună atunci, este o minciună și acum.

Revenind un pic la meci. Cum vi s-a părut că trei steliști au rămas pe gheață și au cântat alături de cei de la Miercurea Ciuc?

Sunt secui. Au ascultat imnul în picioare, nici ei nu stăteau în genunchi. Au ascultat imnul în picioare, și-au dat jos căștile, după care s-au dus la vestiare.

O ultimă întrebare: Care credeți că ar fi reacția dacă un ministru din Guvernul Orban ar cânta, spre exemplu, imnul Ardealului?

Nu înțeleg comparația. Nu există o asemenea comparație. Ținutul din care provin eu are un imn care s-a cântat și acum 50 de ani și se va cânta și după ce nu voi mai fi ministru.

Distribuie articolul:

Urmărește-ne și pe Facebook ca să fii la curent cu știrile cu adevărat importante, actualizate non-stop.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.