1. Home
  2. Economie

UE vrea să facă ceea ce nu a făcut nici în timpul crizei din 2008-2009, pentru a salva economia zonei euro. După CE, și șefa BCE propune emiterea de ”coronabonduri”

Preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a cerut miniştrilor de Finanţe din zona euro să ia în considerare cu seriozitate emiterea unică de ”coronabonds”, pentru a sprijini eforturile de limitare a impactului economic al pandemiei de coronavirus (COVID-19). “Ea a spus că ar trebui să ne gândim cu seriozitate la asta, pe lângă folosirea Mecanismului european de stabilitate (ESM – fondul de salvare al zonei euro).

La acest nivel, Eurogrupul nu a discutat despre mutualizarea datoriei”, a declarat pentru Reuters un oficial implicat în negocieri, potrivit Agerpres. Acesta a adăugat că oficialul BCE nu a prezentat detalii privind procesul de emitere sau suma care ar urma să fie obţinută.

Şi preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a declarat în favoarea aşa numitor ”coronabonds”, obligaţiuni emise în comun de guvernele din zona euro, pentru a ajuta la combaterea crizei provocate de pandemie.

Adaugă un comentariu

  • (nu va fi publicată)