1. Home
  2. Economie

ULTIMA ORĂ Parlamentarii britanici au votat în favoarea amânării Brexitului și au respins organizarea unui al doilea referendum pentru ieșirea din UE

Parlamentarii britanici au votat joi în favoarea amânării Brexitului, prevăzut inițial pe 29 martie, cu 412 la 202 voturi, după ce ieri au respins opțiunea de a părăsi Uniunea Europeană fără un acord. Totodată, parlamentarii au respins organizarea unui nou referendum, cu 334 de voturi la 85.

Premierul Theresa May va supune din nou la vot, probabil chiar săptămâna viitoare, proiectul de acord negociat cu Bruxelles-ul, eventual cu unele modificări. Parlamentul britanic a respins deja de două ori acordul negociat de May.

Dacă acordului va reuși, totuși, să treacă de parlament până pe 20 martie, termenul pentru Brexit ar urma să fie prelungit până pe 30 iunie. În cazul în care acordul va fi din nou respins, Marea Britanie va fi nevoită să negocieze cu UE o extindere și mai lungă a termenului pentru Brexit și să organizeze alegeri europarlamentare în luna mai.

Adaugă un comentariu

  • (nu va fi publicată)