1. Home
  2. Internațional

Un politician republican apără interzicerea avorturilor în toate situaţiile. Dacă n-ar fi fost făcute violuri şi incesturi, ”ar mai exista cineva astăzi?”

”Ce s-ar întâmpla dacă am umbla prin toate lanţurile genealogice şi am scoate de acolo pe toţi cei care au fost produsul violului sau al incestului?”, a întrebat King la o întâlnire în Urbandale, Iowa. ”Ar mai exista vreo populaţie pe lume dacă am face asta? Gândiţi-vă la toate războaiele şi la toate violurile şi nenorocirile care au avut loc prin toate naţiunile globului – ştiu că nu pot spune că eu n-am fost rezultatul unor astfel  de lucruri”.

Remarcile lui King au fost făcute în timp ce acesta încerca să apere măsuri complet restrictive asupra avorturilor, fără excepţii în cazuri de viol sau incest. Reprezentatul republican, care a fost lăudat de preşedintele Trump, la un moment dat, drept potenţial ”cel mai conservator om din lume”, a iniţiat recent o propunere în Congresul american care i-ar transforma concepţiile profund conservatoare asupra avortului în lege.

Adaugă un comentariu

  • (nu va fi publicată)